GASTRO-RETRO-RUN 2012 - Gastronomie en klassieke auto's...

Pour les amateurs-participants francophones : texte tout en bas !

Het ontstaan van de Gastro-Retro Run...

De Gastro-Retro Run stamt uit een gezamenlijke inrichting van de toenmalige Sportraad van Spiere-Helkijn en de Autosportclub Spierelkijn. 

Na 7 organisaties viel het doek toen ik uit Spiere vertrok om beroepsredenen. Wegens het niet meer kunnen beschikken over de mankracht van de Sportraad en de Autoclub gaf ik de fakkel door aan een opvolger maar de Gastro-Retro Run ging nog éénmaal door en viel dan stil.  En het bleef lang stil in Gastro-Retro land...

Tot ik enkele jaren geleden werd aangetrokken tot het mee organiseren van de gekende www.rodenbachtour.be van mijn vriend Eddy Lepez.  Deelnemers die mij herkenden vroegen wanneer ik nu nog eens een Gastro-Retro Run wilde organiseren.  Van het een kwam het ander en in 2012 staat de volgende editie in de stijgers.

Over de nieuwe Gastro-Retro Run...

Ook nu weer begint de rit met een ontbijt, waarna gestart wordt voor een rit van ongeveer 45 km naar het eerste restaurant alwaar aperitief en voorgerecht genuttigd wordt.  Nadien nog een rit van ongeveer even lang naar het restaurant waar het hoofdgerecht geserveerd wordt.  De laatste rit is iets korter en leidt ons naar het derde restaurant waar we vergast worden op een heus dessertbuffet.  Daar eindigt de Gastro-Retro Run 2012 en zijn we nog een 30 km van Roeselare verwijderd...

Dit keer wordt de omvang van het gebeuren ietwat gekanaliseerd.  De laatste editie van 1996 trok bijna 120 deelnemers en dat was organisatorisch een hele klus, zeg maar bijna niet meer haalbaar.  Daarom dat de editie van 2012 een minimum van 40 en een maximum van 80 deelnemers zal tellen.  Ook is er een strikte lijn in de aanvaarding van de klassieke auto's.  Enkel wagens gebouwd tot en met 1969 zullen aanvaard worden.  Kleine uitzonderingen zijn mogelijk.  Deze worden beschreven in het Infodossier.  Dit kunt u aanvragen op de volgende pagina.

De onderhandelingen met de diverse restaurants zijn in een eindstadium gekomen waardoor ik reeds de deelnameprijs kan meedelen.  Deze komt op 125 € per persoon.  Uiteraard krijgt u daar heel wat voor in de plaats : gastronomie van een uitgelezen niveau, rustige binnenwegen naar de diverse locaties, verrassingen onderweg, de gekende Gastro-Retro Run rallyplaat en een eenvoudig roadbook in bolleke-pijl (op aanvraag met uitgeschreven tekst) met adressen van de restaurants om in je GPS in te voeren mocht je de weg kwijtraken...  want het is wel de bedoeling uiteraard dat iedereen op tijd in het restaurant geraakt !

Daarnaast maakt u kans op een heuse fotoshoot van uw classic car 
in een professionele studio.  Dit wordt ons aangeboden door 
Mathieu Damiens, gekend automotive fotograaf.  
Waarvoor dank !
                                www.mathieudamiens.com
                       Neem een kijkje bij onze sponsors : 


                                              www.wax-it.be                                www.galeriestradale.com
  
  Website Builder en Visitekaartjes van Vistaprint   Ontvang Je Eigen GRATIS Website